Olimpiadele Kaufland

HOME
LICEUL TEORETIC CAREI 

„Olimpiadele Kaufland” este o competiție inițiată de Școala de Valori în colaborare cu S.C. KAUFLAND S.A. (sponsor principal) și Ministerul Educației Naționale, deschisă tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee. A fost gândită ca un program de responsabilizare socială, constând în desfășurarea unui număr cât mai mare de activități din domenii variate: mediu, sport și sănătate, creativitate și tradiții, știință, cultură, educație.

Inițial au fost doar tatonări din partea liceului, însă ideea a prins contur din ce în ce mai mult, astfel încât activitățile au început să se deruleze tot mai serios, atât profesorii, cât și elevii fiind dornici să participe la proiectele propuse datorită paletei foarte largi și variate a acestora. Totodată, premiile tentante oferite în această competiție au fost un puternic stimul în a persevera.

Premiile sunt substanțiale, în bani, existând două etape de premiere: „Top Hărnicuți”, însemnând primele 100 de școli cu punctajele cele mai mari obținute până la data de 30 noiembrie 2015, premiul constând în câte 2000 de euro (categorie la care am reușit să câștigăm ca unică instituție de învățământ din județ) și „Top Fruntași” în cadrul căreia sunt premiate primele 100 de școli care ating cele mai mari punctaje până la data de 29 februarie 2016, astfel: locul I:  1 x 40 000 euro, locul II: 1 x 30 000 euro, locul III: 101 x 20 000 euro.

Șanse există mereu, ne străduim să realizăm toate activitățile cât de compex și de serios posibil, stimulându-ne în același timp premiul deja obținut pentru a duce la bun sfârșit și această a doua etapă a competiției.

Miza competiției i-a încântat pe toți, însă munca în sine, care este una anevoioasă și grea, cronofagă, i-a speriat pe unii, aceștia dând înapoi, au rămas totuși suficiente persoane  responsabile care să formeze o echipă și să poată duce la bun sfârșit proiectul. Au participat toate clasele liceului, însă au fost unele care s-au implicat foarte mult, aș aminti (cu riscul de a fi subiectivă) clasele a XI-a E, a X-a A, a IX-a E, a X-a C, a XI-a B, a IX-a B, a IX-a F, a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VI-a B care au contribuit major la realizarea activităților.

În calitate de coordonatoare a proiectului la nivel de liceu, pot spune că această competiție  înseamnă strategie, organizare, perspectivă, foarte multă muncă, activitățile efectuate trebuind înregistrate și apoi înscrise pe o platformă, specificând descrierea fiecărui proiect, participanții, modul în care s-au simțit elevii, care au fost rezultatele obținute la finalul fiecăreia. Având în vedere că există 105 activități posibile, munca a fost anevoioasă, mai ales că multe dintre acestea le-am derulat personal sau în colaborare cu unii colegi.

Activitățile liceului din cadrul acestui proiect pot fi urmărite pe platforma Olimpiadele Kaufland sau în următorul link: http://www.olimpiadelek.ro/participanti/proiecte-scoala/764-liceul-teoretic